Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
marcin sz Przemek Anonymous Bartek Karpowski Piotr Bucenko (16422 niezalogowanych)
16 Postów
Wanda Szymczyk
(Wandy)
Wiking
Ja nie twierdze, ze tutaj nie mam nic. Dostałam po mamie mieszkanie 48 metrów w miasteczku 5 tys mieszkańców. Mam wielu przyjaciół i życzliwych mi ludzi. Mam tez (no może już miałam)stała prace w Liceum i co miesiąc na rachunek 1900. - co biorąc pod uwagę mój region - świętokrzyskie jest całkiem dobrym zarobkiem. Niestety mąż stracił tu prace....na inna perspektywy żadnej. Nie mam zamiaru sie uzalac. Z racji mojej pracy (jestem koordynatorem szkolnych projektów Comenius) - funkcja spoleczna.- zwiedzilam cała Europę i pól Azji, i wiem, zeu nas żyje sie kiepsko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Gosiagral napisał:
Ja nie twierdze, ze tutaj nie mam nic. Dostałam po mamie mieszkanie 48 metrów w miasteczku 5 tys mieszkańców. Mam wielu przyjaciół i życzliwych mi ludzi. Mam tez (no może już miałam)stała prace w Liceum i co miesiąc na rachunek 1900. - co biorąc pod uwagę mój region - świętokrzyskie jest całkiem dobrym zarobkiem. Niestety mąż stracił tu prace....na inna perspektywy żadnej. Nie mam zamiaru sie uzalac. Z racji mojej pracy (jestem koordynatorem szkolnych projektów Comenius) - funkcja spoleczna.- zwiedzilam cała Europę i pól Azji, i wiem, zeu nas żyje sie kiepsko.

Zwiedzilas pol Europy i Azji za moje podatki a gdy wyssalas co mozliwe to spierdalasz do Norwegii.

Powinno byc zastrzeżenie, ze po odbyciu kursow 5 lat musisz pracowac dla dobra lokalnej spolecznosci.
Inaczej nigdy sie nie nauczycie! Mialas podwyzszac kwalifikacje po to aby uczyc polskie dzieci w lepszy sposob - a ty co robisz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Gosiagral napisał:
to wszystko wina Tuska
ale skoro już w świętokrzyskim otworzono przystanek na linii ekspresowej dzięki śp posłowi Gosiewskiemu, a dwie wdowy po nim lud świętokrzyski wybrał na posła i senatora
to musi się poprawić
tam gdzie mądrzy ludzie żyją, to musi być dobrze i bogato
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Wanda Szymczyk
(Wandy)
Wiking
Chyba dawno Cię w Polsce nie było. Nie znasz także naszego systemu edukacji. Żadnych kursów mi państwo nie ufundowalo. No może tylko studia. projekt Comenius to tylko i wyłącznie moja własna praca. To samodzielne wyszukane szkół partnerskich na terenie Europy i Azji, to opracowanie, złożenie i rozliczenie projektu tylko po to aby dzieci z rodzin patologicznych, których u nas nie mało mogły pojechać i zobaczyć trochę swiata. Nie mam zamiaru tutaj dyskutować, bo pewnie Was nie przekonam do swoich racji. Moim marzeniem jest pracować z młodzieżą, cieszę sie ze moja praca jest doceniana, uczniowie zdają maturę, nominowali mnie trzykrotnie do tytułu Belfer Roku. Ale nie mogę tu zostać, bo mój mąż jest tam!!!!!moje własne dzieci cierpią i chocbym miała tam tęsknić za moim życiem tutaj to muszę pojechać. Trzymajcie sie ciepło.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
optimus reaktywacja napisał:
Gosiagral napisał:

Zwiedzilas pol Europy i Azji za moje podatki a gdy wyssalas co mozliwe to spierdalasz do Norwegii.

Powinno byc zastrzeżenie, ze po odbyciu kursow 5 lat musisz pracowac dla dobra lokalnej spolecznosci.
Inaczej nigdy sie nie nauczycie! Mialas podwyzszac kwalifikacje po to aby uczyc polskie dzieci w lepszy sposob - a ty co robisz?

Optimus z tego co Gosia pisze to nie zrobiła z premedytacją tych kursów czy jak to tam nazwać po to by podwinąć ogon i uciec z lepiej wyglądającymi papierami. Wręcz przeciwnie, ja tu widzę masę żalu, żeby być razem z mężem musi zostawić to co lubi i czemu się poświęciła.
Moja dobra przyjaciółka też wyjechała za granicę i teraz leczy tam, zamiast w kraju.. ale za 1200 jako stażysta nie dała rady wyżyć sama. 6 lat studiowania ( i to STUDIOWANIE - kucie, siedzenie w książkach) - można by powiedzieć, że jej życie prywatne było dość biedne, a po tym wszystkim taki ochłap.. Za to jakiś tam gamoń, który ukończył podstawówkę ma 3tysiaki na rękę bo układa kostke brukową.

Nie ma co się stresować, że to Twoje ( nasze) podatki, bo problem polega raczej w tym jak się nimi zarządza i na co przeznacza..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Gosiagral napisał:
Chyba dawno Cię w Polsce nie było. Nie znasz także naszego systemu edukacji. Żadnych kursów mi państwo nie ufundowalo. No może tylko studia. projekt Comenius to tylko i wyłącznie moja własna praca. To samodzielne wyszukane szkół partnerskich na terenie Europy i Azji, to opracowanie, złożenie i rozliczenie projektu tylko po to aby dzieci z rodzin patologicznych, których u nas nie mało mogły pojechać i zobaczyć trochę swiata. Nie mam zamiaru tutaj dyskutować, bo pewnie Was nie przekonam do swoich racji. Moim marzeniem jest pracować z młodzieżą, cieszę sie ze moja praca jest doceniana, uczniowie zdają maturę, nominowali mnie trzykrotnie do tytułu Belfer Roku. Ale nie mogę tu zostać, bo mój mąż jest tam!!!!!moje własne dzieci cierpią i chocbym miała tam tęsknić za moim życiem tutaj to muszę pojechać. Trzymajcie sie ciepło.

Co ty bredzisz - a comenius to co? za swoje jezdzilas? Kto na to lozy? Ja!

comenius.pl/wysokosc.html

W polsce jestem co ok 1 tydzien w miesiacu, czasami 2. Mam tam firme i znam sytuacje wiec sie uspokoj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Wanda Szymczyk
(Wandy)
Wiking
pomyliles. Poszukaj Comenius partnerskie projekty szkół. Program Long Life Learning.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
każdy kto wstaje rano do pracy to gamoń ,o w mordę
4 tydzień szukam gamonia by mi kostkę wyłożył ,tyle mają robot y w sezonie a mogli książki czytać
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Jasna napisał:
optimus reaktywacja napisał:
Gosiagral napisał:

Optimus z tego co Gosia pisze to nie zrobiła z premedytacją tych kursów czy jak to tam nazwać po to by podwinąć ogon i uciec z lepiej wyglądającymi papierami. Wręcz przeciwnie, ja tu widzę masę żalu, żeby być razem z mężem musi zostawić to co lubi i czemu się poświęciła.
Moja dobra przyjaciółka też wyjechała za granicę i teraz leczy tam, zamiast w kraju.. ale za 1200 jako stażysta nie dała rady wyżyć sama. 6 lat studiowania ( i to STUDIOWANIE - kucie, siedzenie w książkach) - można by powiedzieć, że jej życie prywatne było dość biedne, a po tym wszystkim taki ochłap.. Za to jakiś tam gamoń, który ukończył podstawówkę ma 3tysiaki na rękę bo układa kostke brukową.

Nie ma co się stresować, że to Twoje ( nasze) podatki, bo problem polega raczej w tym jak się nimi zarządza i na co przeznacza..

No to pojechałas ginger

Moze i niewykształcony, ale ma fach i potrafi tą kostke układac!
A ze napiera po 12h, to i 3000pln zarobi !
Widzisz tu gdzies krzywde i nieuczciwosc ?
To, ze twoja psiapsiółka miała 1200 po medycynie, nie znaczy ze ktos kto układa kostke powinien zarabiac 650pln!
Tylko nie pisz,ze nie umiem czytac ze zrozumieniem.....
Na przyszłosc nie podchodz emocjonalnie do problemu, tylko "mysl samodzielnie"
ps: moze ona chciała po studiach otworzyc swoja prywatna praktyke i przytulac kilkanscie kawałaków, a przeciez na to trzeba lat doswiadczen,układów i mase innych zbiegów okolicznosci....
Ja tez nie odrazu zarabiałem jako kierowca 17tys pln......
Pomalutku, małymi kroczkami, cierpliwie,a cel da sie osiągnąc( nie dotyczy ciebie)!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Izzy napisał:
każdy kto wstaje rano do pracy to gamoń ,o w mordę

Nie będę z tobą dyskutować, masz trwałe zdanie na każdy temat.. więc jeśli tak twierdzisz to twoja sprawa.

Jednak wiedz, że ja się z tobą nie zgadzam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok